logo

Re-thinking Healthcare

 Het belichamen van de Reikibehandelaar in onszelf,
de Reikicommunity en de samenleving

 

Voor wie: Reikibeoefenaars van alle graden, met vragen en wens tot inzicht vanuit de Reikibeoefening en de Reiki-gemeenschap over Reiki in de gezondheidszorg
Begeleiders: Mirjam Top-Termaat, Reikimaster en Liesbeth van den Brink, Reikibehandelaar en opsteller
Organisatie: Alexandra de Savornin Lohman met ondersteuning van de behandelaarsgroep

Welkom en achtergrond:
Dit is de vijfde workshop dag in het kader van Reiki in gezondheidszorg geïnspireerd op de vragen die voortgekomen zijn uit het seminar 'Re-thinking Healthcare'- transformative impulses in health and healthcare- van het Bert Hellinger instituut van juni 2018. In de eerste drie workshops onderzochten we 'de plek van Reiki', 'het potentieel van Reiki', 'de Reikibeoefenaar als resource' in (het veld van) gezondheidszorg. De vierde workshop ging over 'Zelfbewust bewegen en vormgeven' waaruit een 21 daagse stuurperiode is voortgekomen met als zin: 'het zichtbaar worden van wat zich in en door het Re-thinking Healthcareproces wil ontvouwen'. Van workshops en stuurproces zijn co-creatieverslagen gemaakt. We ervaren dat het werk wat we binnen de workshops doen in energetische en praktische zin werkzaam is in individuele en gezamenlijke verbinding en bewustzijn, in visie en in praktijkvoorbeelden, in handelen. Mirjam en Liesbeth gaan in deze vijfde workshop graag een vervolg geven aan dit proces met jou als Reikibeoefenaar, Reikibehandelaar/Reikitherapeut of Reikimaster, in het transformerende veld van gezondheidszorg.

Beoogd proces:
Systemen in de samenleving, waaronder het veld van gezondheidszorg, zijn in transitie. Als Reikibehandelaar kunnen we hieraan bijdragen met een transformatieve impuls. Vanuit verbinding met jezelf en jouw Reikibeoefening, met de Reikicommunity en met het werk dat we de doen in de samenleving. In deze workshop onderzoeken we het volgende:  Hoe kunnen we samen meer draagvlak creëren voor het versterken van het werk, het vak en de plek van Reikibehandelaar? Hoe laten we bij (een grotere groep) Reikibehandelaars de wil hiervoor (verder) ontwaken?

Werkwijze:
We werken in de Reiki-energie, vanuit principes van regeneratief denken, met verschillende werkvormen (opstellingen, ervaringsgerichte opdrachten, reflectievragen, schrijfopdrachten). We leren met en van elkaar. Onze ervaringen op en rond deze workshop zullen weer verwerkt worden in een co-creatieverslag. Word je ook nieuwsgierig? Wees welkom om elkaar te ontmoeten in Reikicentrum Zijn. We danken Reikicentrum Zijn en de Reikibehandelaarsgroep van Zijn voor de ondersteuning van deze dag.

 

Praktisch:
Locatie: Reikicentrum Zijn, Joh. Camphuijsstraat 150-152, Den Haag
Datum: Donderdag 8 juli 2021 van 09.30-16.30 uur, in de ochtend en middag is er een korte pauze. Voor de lunch plannen we een uur in.
Investering: € 100,--
Aanmelden: bij Alexandra de Savornin Lohman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 38 46 15 49
Aanmeldtermijn: vóór 24 juni a.s.
Aantal deelnemers: max. 20, min 16

Het seminarverslag en de co-creatieverslagen van de vorige workshops zijn, voor wie deze nog niet heeft ontvangen, op te vragen bij Alexandra de Savornin Lohman.

Zowel deelnemers die in voorgaande workshop hebben bijgedragen aan bewustwording als ook nieuwe deelnemers: van harte welkom!

DSCN2356.JPG