logo

Het Reikicentrum

Na enkele jaren onder mijn eigen naam te hebben gewerkt als Reikimaster, stapte ik in de zomer van 2000 uit mijn vaste baan als docent. Direct nadat ik dit aan mijn werkgever had laten weten, reed ik naar de kamer van koophandel om Reikicentrum Zijn in te schrijven. Ik begon eerst vanuit mijn woonhuis, waar de woonkamer een uitgebreide functie kreeg. Maar mijn droom was een eigen plek, een ruimte waar ik de energie van Reiki neer kon zetten.

Gedicht: Hebben en Zijn

Toen ik eind 2001 de mogelijkheid kreeg een groot pand te huren, heb ik na lang beraad en met zweet in mijn handen deze mogelijkheid aangepakt. Vele handige en vooral bereidwillige handen van Reikistudenten, cursisten, vrienden en familie toverden het pand al snel om in een warme, eigen plek waar ik kon wonen en werken. Het 'echte' werk kon beginnen. Elk jaar zei ik dat ik niet wist hoe lang ik dit zou doen, want ik moest hard werken voor weinig geld. Ik was in een organisch proces gestapt en wist echt niet waar ik uit zou komen. Ineens was ik manager van mijn eigen bedrijf; een manager die meestal niet zakelijk, lees commercieel, kon werken. Ik was en ben immers in de eerste plaats Reikimaster en mijn integriteit eist regelmatig van me dat ik nee zeg tegen werk; ook als ik het geld goed kan gebruiken. Vertrouwen in mezelf en het leven heb ik in die eerste jaren goed geleerd. Altijd waren daar de juiste engelen op het juiste moment.

Mijn vertrouwen bleek terecht, want Reikicentrum Zijn groeide uit tot een bijzondere plek. Een ‘thuis’ voor vele Reikistudenten en collega Reikimasters; niet alleen uit Nederland, maar ook daarbuiten. En niet alleen om het uitgebreide programma en de sfeervolle, veilige omgeving. Nee, vooral om de helderheid over de Reikibeoefening in de traditie van Usui Shiki Ryoho en het openstaan voor en respecteren van andere Reiki systemen.

Je bent altijd welkom om vrijblijvend de sfeer te komen proeven.

Rebecca Bredenhof

Touch schrijft over Reikicentrum Zijn

DSCN2356.JPG