logo

Reiki voor kinderen

Voor kinderen is Reiki heel ‘gewoon’. Een kind geeft ook zelf aan of het Reiki wilt ontvangen, op welk moment en hoe lang. Soms wil het een minuut behandeld worden, soms iets langer en bij ziekte vaak veel langer.

Een kind kan zich vaak volledig openen voor het wonder van Reiki. Op zijn of haar tijd! Regelmatig komt het voor dat een kind zelf wil worden ingewijd en vaak is dat een heel bewuste keus. Het jongste kind dat ik tot op heden (september 2014) heb ingewijd was zeven jaar. Beide ouders beoefenden al Reiki voor hij geboren werd; hij werd er dus mee grootgebracht. Kinderen kunnen samen met een ouder deelnemen aan een gewone Reikiklas.

Reiki, eenvoudig en puur; een voorbeeld.

Mirjam Top, Reikibehandelaar in Boekelo:
Er wordt aan de deur geklopt. Ik sta op vanachter mijn computer en doe open. Mijn oudste zoon (5 jaar) stapt naar binnen. ‘Pfff, ik ben zo moe!’ ‘En nu wil je een beetje Reiki?’, vraag ik. ‘Ja’, zegt hij, trekt zijn sandalen uit en klimt op de behandeltafel. Ik sluit de email af waar ik mee bezig was en kom bij hem zitten. Zoon heeft zich inmiddels geïnstalleerd en ligt languit op zijn rug, met een kussentje onder zijn knieën. Hij wil geen deken, want hij heeft het warm genoeg. Ik leg mijn handen op zijn ogen en start met de behandeling. Zoonlief kletst honderduit en beweegt continu. Soms verlegt hij mijn handen even of schuift hij ze naar de volgende positie. We doen een hele behandeling, maar dan een stuk korter en drukker dan bij volwassenen. Wanneer ik bij zijn onderrug ben aangekomen en meld dat het bijna klaar is nu, zegt hij: “Dat wilde ik ook”. Hij springt van tafel, trekt zijn sandalen weer aan en gaat weer spelen. 

Data: dinsdag 19 oktober t/m vrijdag 22 oktober 2020
Tijden: 10.00 - ±12.30 uur
Kosten: 1ste graads Reikiklas € 150,-

Aanmelden via het inschrijfformulier

Voor meer informatie: Rebecca Bredenhof, 06-12181950 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DSCN2014.JPG