logo

Mindful Reiki

voor een leven in aandacht

training met Rebecca Bredenhof
voor alle Reikigraden en stromingen

Wil je meer genieten en vaker een rustpunt in je dagelijks leven? Niet alleen in de tijd die je neemt voor je Reiki zelfbehandeling, maar gedurende veel meer uren op de dag? Denk je dat dit niet mogelijk is omdat een dag maar vier-en-twintig uur heeft? Of omdat het leven nu eenmaal gewoon haar eigen gang gaat en je steeds weer nieuwe uitdagingen geeft? Met de training Mindful Reiki ga je ervaren dat je veel meer uit je eenvoudige Reiki beoefening kan halen dan je NU misschien bewust bent. Reiki is een uitnodiging tot een Mindful leven.

Een van de doelen van elke spirituele traditie is het ontwikkelen van de geest. De ervaring leert dat de focus van veel Reikistudenten op fysieke genezing is, terwijl vaak niet beseft wordt dat dit begint bij het genezen van de geest. 'Rust in je hoofd' heeft niet zoveel te maken met de hoeveelheid van je bezigheden, maar met de innerlijke gesteldheid van waaruit je de dingen doet. Als je vanuit innerlijke rust handelt heb je meer energie, ben je vaker oplossingsgericht in plaats van probleemgericht en ben je creatief in vele facetten van je leven. Het allerbelangrijkste is echter dat je meer geniet van wat het leven je brengt.

In de training Mindful Reiki leer je de 'automatische piloot' bij je Reiki beoefening los te laten en opmerkzaamheid te trainen. Hierdoor vergroot je niet alleen het bewustzijn van wat je zintuigen waarnemen en hoe je reageert op situaties, maar ook welke gedachten je ontkrachten. Dit leidt vaak vanzelf tot verandering of aanvaarding. Resultaat is onder andere vermindering van stress en een toename van energie, meer levenslust en een gezond lichaams- en mentaal bewustzijn.

Rebecca Bredenhof

- Zo'n dertig jaar geleden leerde ik dat je tijdens meditatie 'getuige bent van wat zich in jou afspeelt', zonder daar op dát moment iets aan te willen veranderen. Later leerde ik Reiki en ontdekte ik tijdens de beoefening dat ik veel meer waar kon nemen dan ik ooit had gedaan. De Reiki zelfbehandeling werd mijn meditatie en al ruim twintig jaar ben ik dagelijks 'getuige' van wat zich in mij afspeelt. Mooie gevoelens, soms onprettige gedachten of leuke herinneringen zijn deel geworden van mijn dagbewustzijn. Aan mij de keus of ik het nodig vind er iets mee te doen of het gewoon laat Zijn. De Reiki principes en de symbolen van de tweede Reikigraad ondersteunen me niet alleen bij het trainen van opmerkzaamheid, maar ook bij de veranderingen of het aanvaarden van wat is. Deze leefwijze heeft mij al veel gebracht en gemaakt tot een gelukkig mens. En dat geef ik graag aan elke Reikistudent door.-

Data:

Nieuwe data en locaties volgen

 

 

DSCN2275.JPG