logo

Reiki praktijktraining

Raken & Aanraken

De Reiki Praktijktraining bestaat uit een basistraining van vijf dagen plus een vervolgtraining van vier dagen. De basistraining is bedoeld voor iedere Reikistudent die een dieper begrip wil krijgen van de Reikibeoefening zonder een volgende graad te (moeten) ontvangen. Intensief oefenen in het geven EN ontvangen van behandelingen maakt dat je sensitiever word en leert luisteren naar je Reikihanden. Daardoor ga je steeds meer het ontastbare waarnemen in jezelf en de ander.

Basistraining

Tijdens de ochtendsessie wordt een onderwerp uitgediept dat van toepassing is op het geven en ontvangen van behandelingen. Aan de orde komen o.a.:

Reikibehandeling - voorbereiding, uitvoering en afronding; 4-dagen behandeling
Comfort - zorg goed voor jezelf en de ander; over aandacht, respect, zachtheid.
Handposities - over waarnemen, luisteren en overgave.
Extra posities - bij specifieke klachten en chronische ziekten.
Energie - over stroming, frequentie, trilling.
Communicatie - over het belang van luisteren, heldere uitleg over Reiki, inzicht in je overtuigingen.
Reacties - tijdens of na een behandeling; hoe ga je er mee om? welke nazorg kan je geven

Tijdens de middagsessie worden totale behandelingen uitgewisseld; de avondsessie is voor het delen van ervaringen..

Voor wie?

Voor elke Reikistudent die geoefende handen wil ontwikkelen en meer wilt weten over het geven van comfortabele behandelingen en de aandacht die de ontvanger verdient. Deze training gaat dus over een geoefende Reikibehandelaar worden; voor jezelf en anderen. Naast de trainingsdag investeer je wekelijks in het uitwisselen van een behandeling met een mede-cursist en een verslag van je ervaring.

De Vervolgtraining

Tijdens vier dagen gaan we diep in op de effecten van een Reikibehandeling, de ervaringen van Hawayo Takata, kwaliteit in een praktijk voor Reiki, wetten en regels in ons land. We oefenen het ontvangen van cliënten via rollenspellen. Wie de basis- en vervolgtraining heeft gevolgd ontvangt een certificaat.

Voor wie?

Voor elke tweede graads Reikistudent die regelmatig anderen behandelt en voor iedereen met een Reikipraktijk.

Intervisie

Sinds 2011 kent Reikicentrum Zijn een Reiki Intervisie groep voor geoefende Reikibehandelaars met een (beginnende) Reikipraktijk. Deze groep komt vier keer per jaar bij elkaar en bespreekt dan een casus van een van de deelnemers. De Reiki Intervisie groep wordt als zeer leerzaam en ondersteunend ervaren.
Klik hier om naar de Intervisie groep pagina te gaan

Rebecca Bredenhof

‘Tijdens de duizenden Reikibehandelingen die ik inmiddels heb gegeven heb ik ervaren dat elke behandeling niet alleen een geschenk voor de ontvanger is, maar ook voor de behandelaar. Ook weet ik inmiddels hoe belangrijk het is dat elke Reikibehandelaar naast zijn dagelijkse zelfbehandeling, ook regelmatig Reikibehandelingen van anderen ontvangt. Samen met collega’s in binnen- en buitenland werk ik sinds jaren aan het professionaliseren van de Reikipraktijk’.

Start: data op aanvraag
Aanvang: van 9.30 - 21.00 uur
Investering: prijs op aanvraag

DSCN2282.JPG