logo

Mysterieschool van Zijn

vanaf 2e Reikigraad

Drie jaar geleden ben ik met een enthousiaste groep 2e graads Reikistudenten begonnen aan een nieuw Reiki avontuur, de Mysterieschool van Zijn. Doel is het mysterie van de overdracht van informatie bij afstandsbehandelingen met de symbolen van de tweede Reikigraad te onderzoeken, te doorgronden. Zo’n twee keer per jaar komen we bij elkaar voor een aantal avonden met zeer inspirerende thema’s, die meestal vanuit de studenten zelf komen. De kracht van toewijding bij de deelnemers heeft allen dieper in de kennis en het gebruik van de symbolen van de tweede Reikigraad gebracht, dan voor mogelijk werd gehouden.

Spiritualiteit, zomerprogramma voor alle Reikigraden

Deze zomer maak ik een uitzondering en is het programma van de Mysterieschool van Zijn voor alle Reikigraden! Doel is het thema Spiritualiteit te onderzoeken en uit te diepen. Meestal stem ik mijn programma af door te luisteren naar de vragen van studenten. Dit is echter een thema dat ik zelf heel graag onder de aandacht van alle Reikistudenten breng, omdat de Reikibeoefening in Usui Shiki Ryoho zich steeds meer als een spirituele beoefening lijkt te ontwikkelen. Maar Wat is Spiritualiteit? Als we daar nog geen idee van hebben, hoe kunnen we dan weten wat een spirituele beoefening is? Om gezamenlijk deze diepe vragen te onderzoeken heb ik een ’drieluik’ over Spiritualiteit samengesteld met een opbouw, een verdieping en een afronding. En ook dit keer ben ik op zoek naar avonturiers, nieuwsgierigen, toegewijde studenten. Ga je (weer) mee op reis?
Rebecca Bredenhof

1) Het verhaal in het Reiki Kanji

dinsdag 8 augustus van 19.30 – ± 22.30 uur

Het Japanse woord Reiki is geschreven in een zeer oude taal, het Kanji. Deze taal kent karakters die prachtige en diepgaande verhalen in zich dragen. Het Reiki Kanji draagt ook een prachtig verhaal in zich, een verhaal dat laat zien dat Reiki veel meer is dan handoplegging. Een verhaal dat onze menselijke mogelijkheden benadrukt; een verhaal over het leven. Deze avond vertel ik dit verhaal aan de hand van het Reiki Kanji en zullen we zien dat de vertaling ‘universele levensenergie’ nauwelijks de werkelijke betekenis en kracht van Reiki weergeeft. Ook ga ik op vragen in. Mijn leraren in de kennis van het Reiki Kanji zijn Fokke Brink en Phyllis Furumoto geweest.

2) Wat is Spiritualiteit?

workshop op zaterdag 19 augustus van 9.30 - ± 17.00 uur, zelf lunch meenemen

In ons deel van de wereld bestaan over het begrip spiritualiteit vele opvattingen en sommige mensen wijzen het zelfs af omdat het ‘zweverig’ zou zijn. Voor de Oosterse mens is spiritualiteit echter als eten en drinken; het is een natuurlijk onderdeel van het leven. Tijdens deze workshop gaan we in op ieders persoonlijk begrip en beleving van spiritualiteit. Aan de hand van de uitkomst zal ik het schema Spiritualiteit van de Radboud universiteit toelichten en dieper ingaan op die delen in ons die om ‘voeding’ vragen, zodat we het volledige mens-zijn kunnen ervaren. Waarschijnlijk komen we dan uit bij de vraag Is Reiki een spirituele beoefening? Mijn leraren in het uitdiepen van mijn begrip over spiritualiteit zijn vooral dr. Jojan Jonker en de Deepening groep (sparringpartners tijdens zijn studie en promotie over Reiki) geweest. Ook mijn 25-jarige Reiki beoefening, het werken met lineage bearer Phyllis Furumoto en de vragen van vele studenten hebben mijn kennis over dit thema verdiept.

3) The Whale rider

filmavond op dinsdag 5 september van 19.30 - ± 22.15 uur.

Deze prachtige film over de Maori’s en de opvolging van hun stamleider heb ik al diverse keren gezien. De film raakt me omdat het over diepgaande veranderingen gaat, veranderingen die ons beeld over hoe het leven hoort totaal kunnen wijzigen. Een thema dat ieder mens mee kan maken in het leven. Het lijkt me heerlijk om de film met anderen te bekijken en daarna met elkaar te bespreken wat we er uit hebben gehaald over spiritualiteit, verantwoordelijkheid, opvolging, kracht, enz. Voor onszelf en onze manier van Reiki beoefenen.

Alle sessies?

Een relatie is tijd investeren dus is het gewoonlijk de bedoeling dat je het hele traject aanwezig kunt zijn. In deze zomerperiode kan dat echter lastig zijn en op zich zijn deze drie sessies ook best afzonderlijk te volgen. Ook hier maak ik nu dus uitzondering voor. Voor een breder begrip over Spiritualiteit raad ik jullie echter aan het totale ‘drieluik’ bij te wonen. Mijn ervaring is dat deze serie Spiritualiteit diepgaand en voedend kan zijn, dus maak jezelf en mij blij….. Meld je aan en KOM!


Investering: De Mysterieschool van Zijn is opgezet met het idee zoveel mogelijk Reikistudenten de gelegenheid geven om mee te doen. Ik vraag hiervoor dan ook geen vaste bedragen, maar laat het aan de student over wat meedoen hem of haar waard is en welk bedrag gegeven kan en wil worden. Ook deze keer beslis je dus zelf welk bedrag je geeft voor een sessie. Neem het bedrag voor elke sessie contant mee in een enveloppe, voor het ritueel waarmee we steeds zullen beginnen.
Aanmelden: stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DSCN2369.JPG